
آزمون تومر چیست ؟
واژه ی TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi، به معنی مرکز اموزش ترکی هستش . لازم به ذکره که این ازمون یکی از معروفترین و مهمترین آزمونهای ورودی دانشگاههای کشور ترکیه برای زبان ترکی است.
این آزمون برای مراکز مختلف آموزشی، دانشگاهها و… اهمیت زیادی داره و میشه اون رو یکی از پیش شرطهای ورود به دانشگاههای کشور ترکیه دونست ، آن هم دانشگاههایی که زبان تدریس آنها ترکی استانبولی است.
هدف از برگزاری آزمون تومر سنجش سطح زبان ترکی متقاضیان است. به زبان ساده تر، این مدرک شبیه به مدارک آیلتس و تافل در زبان انگلیسی ست. همه ی افرادی که قصد کار، تحصیل یا تابعیت کشور ترکیه را دارند. باید این مدرک را داشته باشند که بر اساس نوع نیاز می توانند امتیاز های مختلفی را در آزمون TOMER کسب کنند که در ادامه درباره ی آن توضیح میدهیم.
آزمون TOMER شامل شش بخش است: Listening،Structure، Reading، Spoken Interaction، Spoken Production، Writing که دانش زبان ترکی استانبول متقاضیان را در همه ی جنبه ها به دقت می سنجد.
نکته مهم : ذکر این مورد ضروری است که در بیشتر دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد ارائه ی مدرک تافل و آیلتس نیز الزامی هستش. همچنین در مقطع دکتری هم همه ی دانشجویان ملزم به ارائه ی این مدارک هستند و باید به زبان انگلیسی کاملاً تسلط داشته باشند.
دسته بندی مدرک تومر و سطح های مختلف tomer
مدارک در دو نوع متفاوت ارئه میشوند :
- دیپلما (Diploma) یا دیپلم
- سرتیفیکا (Sertifika) یا گواهی نامه
دیپلما
اعتبار این مدرک مادام العمر است و با یک بار شرکت در آزمون TOMER تسلط شما به زبان ترکی استانبولی برای همیشه تائید می شود. دانشگاه های سرتاسر ترکیه مدرک دیپلم TOMER را برای ادامه تحصیل قبول دارند. افراد متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه باید حداقل نمره ی C1 را در این آزمون کسب کنند و افرادی که مایل به کار در ترکیه هستند، با کسب نمره ی C2 نیز می توانند در این کشور فعالیت کنند.
سرتیفیکا
اعتبار این مدرک بین 6 ماه تا 2 سال است و در دوسطح مقدماتی و متوسط برگزار می شود. اعتبار گواهینامه ی مقدماتی 6 ماه است و شرکت کننده در این آزمون باید نمره ی B2 را کسب کند تا بتواند گواهینامه ی متوسط را کسب کند که 2 سال اعتبار دارد و باید حداقل نمره ی B1 را کسب کند. پس از پایان مدت اعتبار گواهی نامه، متقاضی باید برای تمدید اعتبار آن مجدداً اقدام کند.
همانطور که آزمون TOEFL توسط ETS برگزار میشود آزمون TOMER نیز توسط UTS که مخفف Uzaktan Turkce Sinavi است برگزار میگردد.
تومر 6 سطح داره از A1 تا C1 :
- سطح A1 “توانایی عمومی ارتباطات – مقابله با سوالات و پاسخ های ساده”.
- سطح A2 “دانش ابتدایی زبان – توانایی صحبت در مورد مباحث قابل پیش بینی”
- سطح B1 “دانش متوسط از زبان – مقابله با برخی از شرایط غیر معمول، به عنوان مثال برای باز کردن یک حساب بانکی”
- سطح B2 “دانش خوب از زبان – توانایی توصیف طیف گسترده ای از موضوعات به عنوان مثال برای شرح مفصلی از یک مکان”
- سطح C1 “دانش بسیار خوب از زبان – قادر به مقابله با موضوعات و موضوعات غیر قابل پیش بینی است.”
- سطح C2 “آگاهی از زبان در یک سطح علمی، شاید بهتر از زبان مادری باشد.”
مراکز مرجع آزمون تومر
مرجع آزمون تومر مستقیما دانشگاه آنکارا است و تمامی کارهای مربوط به برگزاری این آزمون اعم از ثبت نام، ارائه مدارک و نتیایج به دست همین دانشگاه صورت میگیرد. این مرکز برای توسعه این کارها نمایندگیهایی را در کشورهای مختلف جهان و شهرهای مختلف کشور ترکیه و دیگر کشورها داده تا آزمون تومر و همین طور امور مرتبط با آن برای همه افراد در همه جای دنیا قابل دسترس و اجرا باشد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام :
- دو قطعه عکس پرسنلی
- کپی پاسپورت
- در صورت عدم وجود پاسپورت، ترجمه شناسنامه به ترکی
- هزینه شرکت در آزمون تومر :
- نوع دیپلمای آزمون تومر چیزی حدود ۱۵۰ یورو
- نوع سرتیفیکای آن نیط ۱۰۰ یورو
مراحل ثبت نام به صورت کلی :
در آزمون TOMER ثبت نام کنید. و هزینه ی شرکت در این آزمون را پرداخت کنید .
برای یادگیری زبان ترکی استانبولی هم می توانید به صورت خود آموز عمل کنید و هم در کلاس های آمادگی TOMER شرکت کنید. در هر صورت مرجع این آزمون کتاب های Hitit است. پس از پایان مجموعه ی این کتاب ها دانش آموزان به زبان ترکی استانبولی تسلط کامل پیدا می کنند.